Rólunk

Üvegtechnika generációkon át

April 30, 2022

A cég nagy szakmai múltra tekint vissza, főleg a labortechnika terén. Számos nagyvállalatnak vagyunk beszállítói a hazai és külföldi piacokon egyaránt, de természetesen magánszemélyek megrendeléseinek is eleget teszünk. Elismert szakembereink szinte minden egyedi elképzelést képesek megvalósítani az üvegtechnika bármely területén. Termékeink precíz kidolgozása, megrendelőink pontos kiszolgálása és folyamatos technikai fejlesztéseink azok a tényezők, melyek a változó gazdasági helyzet ellenére is biztosítják vezető szerepünket.

Az alapító nagyapa első szárnypróbálgatásai

1924-ben idősebb Ranyák György 15 évesen elkezdi a síküveges szakmát Pápán, majd 1937-ben, 13 évi tapasztalattal a háta mögött, az önállósodás útjára lép és megalapítja a saját síküvegező cégét – a Ranyák Üvegtechnika elődjét – Kőbányán, az Állomás utcában. 1967-ben, közel 30 év kitartó munka után átadja a stafétát a következő generációnak, akik átveszik a cég vezetését, profilt váltanak és labortechnikai üveggyártással kezdenek foglalkozni.

Saját üzlet és műhely

1970-ben szintet lép a vállalkozás. A 9. kerületben található Tompa utca 15/B szám alatt megnyitják az első saját üzletüket, amely magában foglalja az üzemet is és innentől kezdve napjainkig ez a cég bázisa.

Harmadik generáció

Az ezredfordulón a cég ismét apáról-fiúra száll és a managementet immár a harmadik generáció viszi tovább. Az alapító Ranyák György unokája teljes arculatváltást hajt végre, új műhelyt és színvonalas bemutatótermet nyit. 2003-ban a megújult cég üzembe állítja saját, új generációs oxigén fejlesztő berendezését. Néhány éven belül a vállalkozás nagy elismertséget szerez itthon és elindul a külföldi piacok meghódítása is. Tevékenységünket a "Hagyományőrző Vállalkozás" kitüntetéssel díjazzák. Nagyon fontosnak tartják a minőség vezérelt vállalatirányítást és ennek érdekében 2009-ben a cég minőségirányitási rendszere ISO tanúsítványt szerez.

 

Nemzetközi piacok meghódítása és hazai sikerek

2012-ben a cég termékei több mint 15 országban elérhetővé válnak. A Ranyák Üvegtechnika a nemzetközi sikerek mellett Magyarországon is elismerésben részesül. 2014-ben Ranyák György ügyvezető a Parlamentben átveszi a megtisztelő "Magyar Termék Nagydíj"-at a 21 éve piacon lévő orrszívó porszívóra. A következő években újabb fejlesztések keretében 2016-ban a Ranyáküveg saját beruházásban új műhelyt és irodaházat alakít ki.

Újabb sikerek és fejlesztések

2018-ban Ranyák György "PRO URBE FERENCVÁROS" díjat kap a Ferencváros szívében évtizedeken keresztül, családi hagyomány szerint végzett minőségi és innovatív munkásságáért. 2020-ban elkészül és megnyitja kapuit a mai technológiai igényeknek megfelelően berendezett, modern műhely a Tompa utcában.

Lépj kapcsolatba velünk